top of page

Behandelmethoden

Bij GGZ Denazorg vormen de kwaliteitsstandaarden voor de GGZ de fundamenten van een goed onderbouwde, op maat gemaakte behandeling. Afhankelijk van je klachten bieden wij de mogelijkheid om de behandelingen volledig online in te richten via beeldbellen, veilig binnen ons platform.

 

Wij hanteren vaak een 'blended' aanpak met E-health. Dit betekent dat je sessies via het E-health platform afwisselt met behandelsessies bij een hulpverlener. Op ons beveiligde Karify platform vind je diverse E-health modules die je in staat stellen om zelf thuis verder te werken. Een simpel e-mailadres is alles wat je nodig hebt voor een account.

 

Binnen Karify bieden wij modules aan over verschillende thema's, waaronder depressieve klachten, angstklachten, dwangklachten, slaapproblemen, borderline, zelfbeeld en terugvalpreventie. Deze modules bevatten heldere uitleg, video's, illustraties, oefeningen en voorbeelden. Ze bieden inzichten en oefeningen gericht op het veranderen van denkpatronen en gedrag tussen de behandelsessies door. Hierdoor kunnen cliënten actief deelnemen aan hun behandeling en een meer proactieve rol aannemen in hun herstel.

 

Naast deze online behandelmogelijkheden bieden wij de volgende behandelmethoden aan:

Psychodiagnostiek

Afhankelijk van je hulpvraag is het soms nodig om aanvullend onderzoek te doen naar het functioneren, achtergrond van de problematiek, je mogelijkheden en krachten. Op deze manier kunnen wij de best passende behandelmethoden aanbieden. Het onderzoek bestaat uit een of meer gesprekken (eventueel ook met naasten), het afnemen van vragenlijsten en het uitvoeren van praktische testen, schrijf- of vertelopdrachten. De duur van het onderzoek en het aantal afspraken bespreekt de onderzoeker met je. De resultaten van het onderzoek worden uiteindelijk opgenomen in een psychologisch rapport. Dit rapport zal vervolgens met je worden besproken.

​

Een intelligentieonderzoek geeft informatie over je denkvermogen. De test bestaat uit een groot aantal vragen en opdrachten, die je individueel moet beantwoorden. Het onderzoek duurt ongeveer 2½ uur.

​

Een persoonlijkheidsonderzoek maakt duidelijk wat de invloed is van jouw karakter en je leefomgeving op je klachten. Het onderzoek bestaat uit vragenlijsten, interviews en/of testen.

​

Een onderzoek naar specifieke psychiatrische beelden of ontwikkelingsstoornissen doen wij als er al bepaalde vermoedens zijn zoals ADHD, autisme, een psychose, trauma, depressie of angststoornis. Hiervoor gebruiken we gesprekken, interviews en testen.

bottom of page